26 november 2020
STERKER WORDEN, WIE WIL DAT NOU NIET?
Het maakt niet uit of je een fanatieke sporter bent, of dat je helemaal ongetraind bent; die boodschappen moeten de trap op en die kleine moet je nog regelmatig opbeuren. En zo zijn er nog duizend dagelijkse dingen waarbij het gewoon handig is om wat meer kracht te hebben. Sterker worden dat willen we allemaal. Daar is geen speld tussen te krijgen, toch?
Maar hoe word je sterker?
Wat kan je doen? Eerst moeten we even benoemen wat ‘sterk’ precies is. Sterk bepaalt de mate waarin jij kracht kunt zetten tegen een externe weerstand. Power geeft aan hoe snel je dat kunt, uithoudingsvermogen is weer wat anders. We beperken ons deze keer tot sterk zijn. Kracht zetten dus. Daar moet je beter in worden. Daar gaat dit over.
Nu we dat weten gaan we kijken hoe.
Zonder al te veel in details te treden moet je oefeningen doen met een hogere weerstand (lees, zwaarder maken). Dit zorgt ervoor dat je minder herhalingen achter elkaar kunt. Dat is de bedoeling.
Je ‘sets’ worden dus zwaarder, maar ook korter. Daarnaast moet je jezelf meer rust gunnen tussen de sets en je de spieren die je wil trainen meerdere keren per week aanpakken. De frequentie moet dus omhoog. Dit is allemaal volgens de basisprincipes in fitness.
Een praktijkvoorbeeld
Stel, je doet nu twee keer per week 3 x 20 airsquats met 30 seconden rust.
Om sterker te worden moet je de weerstand verhogen, minder herhalingen maken en meer rust nemen. Pak dus een kettlebell of zandzak en doe bijvoorbeeld 6 x 6 herhalingen met 2 minuten rust. En doe dat drie keer per week in plaats van twee keer. Of doe drie keer per week 10 x 4 met een nog zwaarder gewicht en langere rust.

Ander voorbeeld.
Wil je sterker worden in je bovenlichaam? Ga optrekken. Kan je dat niet? Neem een weerstandsband om je te helpen.
Je snapt het waarschijnlijk al; hoe je aan de knoppen draait en met welke oefening, maakt niet uit. Het principe blijft hetzelfde. Om sterker te worden doe je dingen zwaarder met minder herhalingen, met meer rust en meerdere keren per week. Meer dan je nu doet.
Uiteraard geldt dat je wel een weerstand moet kiezen die de set uitdagend maakt. Als je 6 herhalingen kunt met een kettlebell van 10 kilo, heeft het geen zin om 3 herhalingen met diezelfde kettlebell te gaan doen.
Bonustip
Probeer de weerstand iedere week iets te verhogen. Al is het maar een fractie. Of probeer iedere week een extra setje te doen. Want of het nou gaat om spiergroei, uithoudingsvermogen of puur op kracht trainen, progressie is alles bepalend.

We hebben allemaal de onsmakelijke pijntjes ervaren die gepaard gaan met een blessure, of de ik kan niet lopen van de spierpijn . Dat gevoel dat begint 24-72 uur na een slopende training dankzij de vertraagde spierpijn optreed. Oorzaak is : ontstoken, overwerkte en overbelaste spieren . welke herstel procedure kan jij gebruiken als het gaat om het behandelen van pijn met warmte en koude herstel, is warmte of ijs beter voor pijnlijke spieren? Goede vragen! Terwijl sommigen zweren bij warmtetherapie, zweren anderen bij zijn tegenpool de koude therapie. Zoals met de meeste dingen, is er geen pasklaar antwoord. De beste herstelmodaliteit voor pijnlijke spieren hangt van een paar dingen af, is uw blessure acuut of chronisch? Is er zwelling of ontsteking? Dit zijn het soort vragen dat je jezelf wilt gaan stellen. De ernst en locatie van uw spierpijn, en zelfs uw levensstijl (d.w.z. hoe actief u bent of hoe vaak u zich aan herstel kunt wijden), spelen een grote rol in het herstelproces! Dus, de volgende keer dat u merkt dat u aan de bank gekluisterd zit dankzij overmatig pijnlijke spieren, kunt u hier terugkomen voor de ultieme tips voor het herstellen van spierpijn.

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal van die dagen met een slecht humeur. Wanneer schema's vol zijn, to-do-lijsten lang zijn en de stress hoog is, is een slecht humeur soms onontkoombaar. Hoewel "het aan de kant zetten" geen redelijke vraag is, zijn er eenvoudige tip van Flips waarmee u zich binnen enkele ogenblikken beter kunt voelen! Dus, als je je afvraagt hoe je je humeur kunt verbeteren en uit dat gevoel kunt komen, zijn hier de beste tips om de stemming hier en nu te veranderen!

Er enkele dingen die we kunnen doen om ons immuunsysteem te ondersteunen. Van een goede nachtrust tot het beheersen van stress, er zijn veel eenvoudige manieren om ons immuunsysteem het hele jaar door te ondersteunen. En als het op dieet aankomt, zijn er enkele eetgewoonten die het immuunsysteem ondersteunen en die gemakkelijk kunnen worden opgenomen in een algeheel gezond dieet. We halen veel van onze immuun ondersteunende voedingsstoffen uit het voedsel dat we eten. Voedingsstoffen zoals zink, vitamine C en vitamine D zijn te vinden verschillende voedingsmiddelen, en door ons lichaam van deze belangrijke voedingsstoffen te voorzien, kan ons lichaam sterk en gezond blijven. En aan de andere kant kan het eten van voedsel dat te veel toegevoegde suikers, beschadigde vetten en zout bevat, onze gezondheidsdoelen tegenwerken en ons immuunsysteem verzwakken. lees de volgende tips om jou verder op weg te helpen.